Sunday, April 18, 2010

Aku..itu..aku

Hidup,
Hidup itu indah
Manusia,
Manusia itu Aneh
Dunia,
Dunia itu gelora
Akhirat,
Akhirat itu abadi
Hati,
Hati itu cantik
Nafsu,
Nafsu itu bijak
Cinta,
Cinta itu Fitrah
Sedih,
Sedih itu pengubat
Marah,
Marah itu musnah
Ilmu,
Ilmu itu kembara
Tarbiyah,
Tarbiyah itu kental
Keluarga,
Keluarga itu senyuman
Ibu,
Ibu itu penyejuk
Ayah,
Ayah itu nspirasi
Adik-beradik,
Adik beradik itu tawa
Sahabat,
Sahabat itu sabar
Teman,
Teman itu dunia
Kekasih,
Kekasih itu perjuangan
AKU,
AKU itu AKU
^^
11.00 am

Saturday, April 17, 2010

HAPPY BIRTDAY

Assalamualaikum...
ehem..ehem.
hari nie bufday ateh...kakak ku yg juga owner blog ini. cik umme ayman ayub.
i knew that, at the moment you read this post you blush..haha
anyway, happy belated birthday. may Allah bless you every year, every month, every week, every day.!! XD

ingat nie... dah tua dah. umo pun dah 19 tahun. (kalo kawen pun da bole) hahahha... jgn marah2, nnt dapat kedut kat muke. jgn selalu nangis2 ye. nnt org pggil benyer.. haha.. siapelah org tu..?? ish3..

last but not least,
i pray tat you will success in ur life now and 'hereafter' which is more important.

i'm writing this post at 12:45 pm-18 april 2010. haha.. sori lah.. thought of being the last person to wish you. but terlajak pulak..haha
x pe2... still 17 april rite? in jordan...hehe XD.

"happy birthday kepada kakak ku ini."
dah tua dah die..
tp...tggi je naik2 lagi.. semoga anda cepat tggi. jangan biarkan adek anda lagi tggi dri anda...haha.. eh...eh.. brape ketinggian anda..?? 156 ea..?
hahahahhahaha

p/s: ketinggian diukur dlm cm bkn inci. sbb kalo dlm inci nmpknya ketinggian kakak saya 156 inci sgt luar biase. ketumbuhan tanpa henti tu..hahah over tggi...haha

Friday, April 9, 2010

DAmai..



suka lagu nie..
^^

Wanita Ibarat Pohon Semalu


Assalamualaikum..^^

Seindah-indah perhiasan di dunia adalah wanita Solehah..:)

Para wanita hendaklah mengambil pengajaran daripada pohon semalu ini dari 4 aspek.

Pertama, pohon semalu akan kuncup apabila disentuh. Ini boleh diibaratkan bahawa wanita perlu mempunyai perasaan malu (pada tempatnya).

Kedua, semalu mempunyai duri yang tajam untuk mempertahankan dirinya.Oleh itu, wanita perlu tahu mempertahankan diri dan maruah sebagai seorang wanita muslim.

Ketiga, semalu juga mempunyai akar tunjang yang sangat kuat dan mencengkam bumi. Ini bermakna wanita solehah hendaklah mempunyai keterikatan yang sangat kuat dengan Allah Rabbul Alamin.

Dan akhir sekali, semalu akan kuncup dengan sendirinya apabila senja menjelang. Oleh itu, para wanita sekalian, kembalilah ke rumahmu apabila waktu semakin senja. Ambillah pengajaran dari semalu walau pun ia hanya sepohon tumbuhan yang kecil.

Semoga kita mendapat ibrah dari pohon semalu...
Setiap apa yang ALLAH jadikan pasti ada hikmahnya..
syukran..^^

Cintaillahi

maassalama
Al-alifat..

Ya ALLAH lindungi keluargaku dari Kemudharatan dan kemungkaran didunia ini..
Aminn..