Thursday, October 22, 2015

Si Kenet Cenonet

Assalamualaikum jamaah..

Rub eyes..

Again
Rub eyes..

Someone slap me?


Im over the moon..

Alhamdulillah thumma alhamdulillah thumma alhamdulillah, beautiful Baby G was born safely today. Big sis made it happened miraculously! Trust me, it happened so fast that I'm still having hard time believing the pictures sent in family whatapps group..

4 hours contraction and fuhh.. Baby G was out..


That first picture... *wipe tears*


Never once I woke up smiling to my ears, with tears pooling in my eyes at 4am in the morning.. That was an absolute happiness.. I have to use my pillow to wipe my tears first and then my air liur basi..

And when I swithced on the light, I took the wrong pillow. It was Ain's..

jokes... Ain.. jokes.. I'm just joking.. *laugh*


Three! I'm anty of 3 budak kecik cenonet. and more to come Insha Allah *smile*

Buah hati pengarang jantung intan payung masam manis.. what else?? haha
Muhammad Ziyaad then came Muhammad Zeidan and then Baby G.
Officially the first girl standing in the history of cucu-cucu Tok Abah & Tok Umi. *pat on the shoulder*

2.89 kg
5 am in the morning of 10 Muharram
Hari Jumaat
23th October 2015

To Abang Ikmal and Ateh.. nothing much to say.. just happy celebrating eye bags together.. :P

And midnight radio? hehe

Tarbiyatul Aulad? No worries, umme ayman got that covered perfectly when she was in Jordan.. haha


And sorry, I stole the first 'news release' in Facebook first.. *lari*


Ziyaad: eyp me.. eyp me.. plishh

Ya Allah so cute!

p/s: picture will be released later. I hope everyone to be patient.. :P



Wednesday, October 14, 2015

Have you ever wondered?

Tomorrow is Awal Muharram holiday. Allow me to write tonight? *smile*

A lot of things are happening in Irbid this week. Well, we have Superb, we have Muslimah Syurgawi (UniKL girls) gathering, we have gotong royong PERMAI and last but not least.. we have daurah tomorrow. 

Alhamdulillah. Good things right?

Pemuda dan masa lapang equal to.. maksiat *run*

It has been 3 weeks since my final year started for real but still feeling like I'm dreaming. I'm a final year students? Ya Allah, how time flies! 

Have you ever wondered.. long time ago when you were still planning, dreaming and guessing what you'll be in 5 years time that 'this' are what going to happen.. Shaima?

1. studying dentistry
2. living oversea
3. glad that i meet my friends and these awesome people surrounding me
4. speak in Arabic daily
5. travel around the world
Athens, Greece
August 2015
6. have two super cute niece and one nephew comings
7. living with my friends and still learning how to cook properly

Compared to what I actually thought will happen.. 

1. Be a Geologist
2. Study locally
3. I will be a let-me-read-story books person or in harsh words - 'not friendly'
4. Forget Bahasa Arab cause in my PMR i got B for BA and I gave up arabic ever since that day.. 

Al-kisahnya I keep ponteng my Arabic class untill my ustazah got geram and said something about not getting A..  huhu (aseefah jiddan jiddan ya muallimah)

5. I dont have my own money to travel
6. This one is exception. I know my big brother will get married and i'll be anty in no time :D
7. I wanna get married at 20 *gelak tutup mulut* ok tak, tipu je 

Hazaa Min Fadlee Rabbi :)
We planned. He planned too. Verily He is The Best Planner. 

I used to questions myself, why this and that happen. Why not my life follows what I had planned the best. 
The answer is simple. Cause He knows what is better for us. Rainbow doesnt appear immediately after the rain and storms. It takes sometimes. 

So, have faith. 

New Year's Resolution: Striving to be better and better each day cause good man is for good woman. eh... *laugh*

*slap on the forehead*

Tuesday, July 28, 2015

Selamat Hari Lahir Abah

It has been a very busy week for me. A lot of things have to be done and I just cant have enough time. 
Diarinya ditutup.  


"Ya Allah.. help me, you know what I not know"

Di bawah kehangatan matahari yang membahang dan angin kencang yang bertiup kering, tahap kesabaran aku jatuh mendadak ke takat luar jangka. Bukannya ini kali pertama pesakit yang tidak 'cooperative' datang bertandang ke klinik. Walaupun kemarahan tidak ditunjukkan melalui kata-kata, hanya dipendam di dalam hati. Jela-jela kemarahan yang membuak-buak menandakan itu bukan kesabaran! 


Ramadhan yang ku sangka telah menjadi madrasah kepada nafsu di dalam hati hanya salah sangka aku terhadap nilai sebuah iman. 


Katakanlah: “Apakah akan kami beritahukan kepadamu tentang orang-orang yang paling merugi perbuatannya?” Yaitu orang-orang yang telah sia-sia perbuatannya dalam kehidupan dunia ini, sedangkan mereka menyangka bahwa mereka berbuat sebaik-baiknya.
[Al-Kahf]


Perbualan bersama seorang sahabatku mula bermain di fikiran.


"Awak fikir apa tu?"

Tengah fikir.. mana saya nak cari patient. Seminggu je tinggal.. Aku tersenyum kelat.

Hakikatnya, sejuta perkara bermain di fikiran. List to do yang tiada kesudahannya, patients yang tidak kunjung tiba, requirements practical yang masih tidak dipenuhi, final exam selang beberapa hari sahaja lagi, exam viva yang meyeramkan esok hari, program yang bakal berlangsung, giliran memasak di rumah, baju yang belum dilipat. Semuanya!


Dan diakhiri dengan sebuah persoalan yang paling membimbangkan, 

Bagaimana nanti di saat aku berdiri di hadapan Tuhanku ingin mempersembahkan amalan-amalan yang ku sangka bakal menjadi titian aku ke Syurga tidak diterima? 

Sia-sia.. 

Saat ini, kalimah 'tajdid' niat yang sering diungkap-ungkap sebelum usrah bermula sangat dimaknai. Semoga Allah s.w.t menjauhkan kita dari golongan-golongan yang sia-sia amalannya. 



Hari ini juga merupakan hari yang paling istimewa. 
Hari yang membuat aku menanti-nanti kedatangannya. Agar dapat ku hadiahkan tulisan ini kepada seorang insan yang... I would say 

One of the greatest blessings from Allah s.w.t to me

Hari ini hari lahir beliau. 28 July 1958. Yes, 57 years ago he was born into this world as a boy to his parents and later a son in the family and a man in our lives. 

There is not a day in my life he is not around to guide me.
To teach me value of this world and whats worth the struggle. 


"Bekerja untuk dunia boleh, tapi meletakkan dunia dalam hati kita itu salah" 

Tiada hari yang tidak aku titipkan doa untuk abah. Terkadang, pabila memikirkan yang doa ini tidak diterima kerana jahiliyyah dan dosa-dosa yang bersarang dalam diri membuat aku merintih kepada Yang Maha Mendengar. 

Ya Allah.. perkenankan doa hambaMu yang satu ini ya Allah, 
Ayah ku..ayahku. Kedua orang tuaku. Hapuskan segala dosa-dosa mereka.Yang terdahulu, kini dan yang mendatang. Permudahkan urusan-urusan mereka. Pelihara mereka Ya Allah. Kembalikan mereka kepadaMu dalam khusnul Khotimah. Kurniakan mereka syurgaMu. SyurgaMu yang tertinggi bersama para anbiya' dan solihin. Kau perkenankanlah doaku. Yang satu ini.. doa untuk dua orang manusia yang amat aku cintai keranaMU. Mana mungkin aku mampu membalas jasa mereka 

Melainkan Engkau yang memberi ganjarannya.
 
Walaupun celebrating birthdays is not really our celebrations in family, this is more like once in a year family member's day. hehe 



Semoga Abah & Umi tergolong dalam golongan-golongan mereka yang dicintai Allah s.w.t
And one fine day we will reunite in Jannah. 

*hembus hingus*

Tuesday, April 14, 2015

Its a long shot Blue!

Feeling throwing back.. the 899-Ringgit-Malaysia Blue




It was around 4 years ago when Abah came back from Terengganu with this lil tiny sky blue notebook. 
Back then, I was a first year BDS student in UniKL Kajang. Since abah arrived late at night, I was already far in my dream land. 

The next morning, classes started early in the morning. I knew abah is in the house when my subuh alarm changed from a bell ring to a knock knock on the door..fan switch off.. Light turn on.. blanket pull off.. And splashes of water on my face with a husky voice calling "subuh.. Subuh.. Subuh.." 

It was only until that night we really have time to see each other. He told me to take his laptop bag in the room. 

"Sayang abah amikkan bag abah dalam bilik" 

In no time, I went to his room grabbing the back and got back to abah. *how I miss this nickname*

"Cuba tengok ada notebook biru tak dalam bag tu"

"Ada.." I said looking at him

"Cuba keluarkan tengok ok tak?" 

"Untuk bcik ke bah?" *buat-buat tanya*
Yet in the stomach butterflies flying around

"Senang bcik nak guna. Kecik, ringan pun ringan.." Abah pretend to look at the television

"Thanks abah! Terima kasih banyak-banyak. I really appreciate this" A sentence of appreciation that I wish.. I had said to him 4 years ago. 

Until now, this lil tiny sky blue notebook has been providing a gold-rated service for me. Only for the past few months its service deteriorated to bronze. huu *wipe tears*

I still remember how close we used to be. I brought Blue to class almost everyday. Studying with you in the library.

Celebrating its 5th year service award in upcoming August. I am thinking of buying a new friend for her.  
I hope you dont mind blue! ^^


Just kidding blue :P
Abah taught me, one thing I can never forget. and thats the reason i still have you with me. Im such a big liar blue if I say I dont have the desire to have new laptop with improved technology and faster.. *laugh*

Outside there, there are so many people who are not tested with wealth as we do. Knowing that, Abah always remind us about how important 'barakah' is, in our lives. 

Blue, I still remember abah's famous line

"Bila membazir jadi amalan, macam mana nak dapat Keberkatan"

So no worries Blue, as long as you didnt sleep forever, I wont sell you. 
But maybe I'll give you to my lil sister and get a new one..! 

Sorry Blue! 

*slap on the forehead* 

*this post is dedicated to Blue who has tested my patience to the level almost beyond moderate.. 

Wednesday, March 4, 2015

Mr. Abah

Jam di dinding sudah hampir 12 tengah malam. 

Semua adik-adik Dhirar sudah tidur. Seusai makan, Dhirar mencuci pinggan dan baru sahaja dia mahu duduk semula di sebelah encik abah, ceramah sudahpun sampai di pengakhirannya. 

"Eh, dah habis eh bah?" encik abah hanya mengangguk.

"Ustaz dah mengantuk lah tu" Dhirar berjenaka. Encik abah tersenyum dan television ditutup. 

"Sayang abah buatkan abah air kopi boleh?" 

Encik abah masih tidak boleh tidur agaknya. 

"okeyy" Dhirar turun ke dapur membuka satu persatu almari mencari di mana puan umi meletakkan kopi 3 in 1. Hanya serbuk kopi yang dijumpainya. 
Dhirar menggaru-garu lengannya yang tidak gatal. 

10 minit kemudian Dhirar naik semula ke ruang tamu, encik abah masih di sofa dengan buku pengembaraan Ibnu Battutah. 

"Bah, tak jumpa la kopi 3 in 1. Serbuk kopi dhirar tak pandai buat. Ni dhirar bawa air kosong. 

Ok?" 

"Haa, boleh je. Letak sini." 

Dhirar tersengih lama. 

Abah.... *senyum* 

Kalau Dhirar yang ada di tempat abah mesti dah berkerut-kerut dahi. Lain yang diminta, lain yang dibawa. 
"Tak lah abah. Dhirar bawak air kopi latte. Tadi ingatkan dah habis, nasib baik jumpa satu lagi packet. 
Encik abah tiba-tiba tertawa. 

"Tau.., abah dari jauh lagi dah tau. Boleh bau kopi tu" 

Dhirar menepuk dahinya. Lupa... Kopi ada aroma yang kuat..
"Mana acii.. Ala, abah dah tauu" untuk seketika, ruang tamu itu riuh dengan gelak tawa Dhirar dan encik abah.

Hebatnya seorang lelaki yang mendidik dan melahirkan cabang-cabang keluarga sakinah di bawahnya walau dengan ketidaksempurnaan dirinya sebagai seorang manusia.
Manusia bernama lelaki ini ramai yang mencintainya,  bukan sahaja dengan wanita bernama isteri tetapi juga puteri-puterinya. Di dunia..

Syurga?

Ada bidadari-bidadari yang menanti penuh cemburu.

Wednesday, February 4, 2015

Turkey Trip And Trio In Europe


Bismillah


 Berjalanlah kamu di muka bumi, kemudian lihatlah bagaimana kesudahan orang yang mendustakan itu
[Al An'am : 11]

Sesungguhnya kita merancang, Allah juga merancang, tapi ketahuilah sesungguhnya perancangan Allah adalah yang terbaik. 


4 years in Jordan, this semester break is the longest I ever had. 6 weeks of holiday. Alhamdulillah. Even though JUST did play hide & seek with the date, but its okay, just make sure me and my friends pass with flying colors, then we will not be angry. 


This is what we call give & take. Not bribery :3


04021993


Today, i woke up saying to myself

"shaima, you were born today. and it has been 22 years ever since that"

Thank you umi and abah for every single thing you have done for me. since i was as tiny as a tinkerbell until I am as big as.. i mean all grown up.

I planned to make umrah with muhamad fauzan this holiday, but due to some problems happened in Yemen we couldnt make it. Maybe next time Insha Allah.

Now, angah stranded in Jordan staying with his friends in Amman. Enjoying his extra holiday in Aqobah.. heh

Our Journey In Turkey & Spain & France


 I would like to thank our generous sponsor for our vacation in Turkey. hehe

One of the family picture took along the way back to Istanbul. 
p/s: extremely cold


Newlyweds



Fateh Mosque


Hagia Sophia

Blue Mosque

Last day in Turkey
then we fly.... to
Malaga, SPAIN

Umi abah and the rest went back after turkey trip. Me, Muhamad Fauzan and Siti Hajar continue our bro & sis trip to Andalucia, Spain & France





Al-Hambra'

Alcazaba

Orange trees.. eh
:P


And then fly..... to


the tower..
i told them to go to the summit. but they told me

"nanti naik kapal terbang lagi tinggi lagi besar boleh nampak"

*laugh*

Budget Issues

*wipe tears*



again, budget issue
bergambar depan pintu je. *wipe tears*
And finally, here I am back in Jordan writing this post. next week I'll be back in Cubicle No. 10

back at my daily routine

can you open your mouth? i need to check your teeth miss :')

Monday, February 2, 2015

Uhibbuki kaifamakunti

tuk!

*a pebble hit my shoulder*

" ehem, whats that? "

huh

what??

" the one you wrote as title. what does it mean? "

hmm, that one.  

Uhibbuki kaifa maa kunti.  

Loving you as you are. 
No matter how. 
Because LOVE doesnt need reasoning.