Sunday, December 2, 2012

Tunjukkan Aku Arah ~KEMATIAN , terdiam seketika YA ALLAH.
Semoga ALLAH akhirkan nafas ini dengan Husnul Khatimah..Ameen YA Rab.

Ana Atamanna SYAHID, Ya ALLAH Izinkanku mati bukan seperti manusia yang biasa ku inginkan kematian yang luar biasa  kerana memperteguhkan AD-DEENMU Ya RAB.

__________________________________________________________________


Okey , Bintu Ayub sekarang ini Dirimu telah sah bergelar Tahun 4 takhasus Feqh wa Usuluhu, Apa perancanganmu ? Sebelum itu, Alhamdulillah dan Terima kasih YA RAB berikan aku kekuatan mengharungi kehidupan di bumi Anbiya' bukan senang nak-nak lagi sekarang Senior yang sentiasa bersamau ku pon dah balik Malaysia, Tinggallah aku Umme Ayman  satu-satunya Pelajar Malaysia tahun 4 Di University Of Jordan. Bukan senang " YA ALLAH Hamba-Mu ini tahu ini adalah salah satu bentuk Tarbiyah-Mu, selepas ini, Ya Rahman Ya Rahim  bolehtak hamba dah tak nak keseorangan lagi. "

In sya ALLAH selepas ni plan nak sambung Master, tapi Abah cadang untuk sambung lagi di Jordan, " Abah , kat cni ramai Student Perempuan  selepas habis Degree balik Malaysia, nanti ateh seorang-seorang lagi abah, Ateh Boleh in Sya ALLAH tapi Ateh tak larat dah keseorangan bah, T_T " Abah diam berfikir, Abah paham Bukan senang , Abah n Ummi lah penguat semangatku untuk terus berjuang Di Bumi Barakah ini.

Dalam setiap  Doaku, Ku pinta Ya ALLAH jadikan aku wanita yang KUAT, dan ku sedari ini adalah salah satu bentuk TArbiyah-Mu, Setiap orang mesti ada Impian dan Cita-cita, Dan Impian aku adalah ingin menjadi seorang Ibu yang akan melahirkan Mujaddid islam seperti Salahuddin Al-ayubi, Abdul Aziz Ar-RAntisi, Syeikh Ahmad Yassin Sultan Muhammad Al-Fateh , Ermm besarnya cita-citaku...In sya ALLAH mungkin sekarang nampak kecik ...USAHA LAGI !!! .

~ La Takulu ma La Taf'alun ~

Jangan cakap-cakap kosong atau Cita-cita kosong Bintu Ayub, JIhad IN sya ALLAH tiada yang Mustahil , Tinggal kita YAkin PAda ALLAH dan Usaha Giga-giga.note: Penulisan tak Formal nyer, OKeylah *_*
Ar-Rumaisa.

No comments:

Post a Comment

suaramu amat ku hargai