Monday, October 26, 2009

Apa Kata Mereka Pada Islam??

(ikhlaskan hati serta sucikan jiwa)
Assalamualaikum..Bersyukur kita kepada Allah kerna masih memberi kita nikmat yang tidak terhitung banyak nya..tadi aku pergi bersiar-siar memakan angin di blog sahabat serta kawan ku yang lain maka terjumpalah akan daku satu post yang begitu menarik ...(ok stop2 merapu)
(kembali normal)..wahai sahabatku sekalian cuba kita lihat betapa kita telah diperkotak katekkan oleh mereka (yahudi) kita dipergunakan sewenang-wenang nyer oleh mereka..sesungguhnyer sedarlah kita telah jauh terhanyut dek termakan umpan mereka yang sungguh berbisa..ayuh sahabatku bangunlah menentang mereka..dimanakah maruah kita sebagai ummat islam..??
pelajar agama zionis

Kata-kata Rabbi Yahudi,"Janganlah umat Islam bermimpi untuk mengalahkan Yahudi selagi bilangan mereka yang menunaikan solat Subuh di masjid tidak menyamai bilangan mereka yang menunaikan solat Jumaat."





Moshe Dayan, bekas Menteri Luar Israel berkata mengenai 3 kelemahan umat Islam zaman sekarang :
1. Tidak mengkaji sejarah dahulu.
2. Tidak membuat perancangan dengan teliti.
3. Malas.





Lord Cromer - Gubernor Inggeris di Mesir & Sudan telah menulis " bahawasanya tanah jahan yang diberi kemerdekaan itu perlu diserahkan kepada anak negeri yang dapat melangsungkan dasar-dasar dan polisi yang menjaga kepentingan dan keselamatan Barat "






Theodore Hertzel - pencetus idea penubuhan negara Yahudi ( tulis buku Negara Yahudi : 1895 ) "misi kalian bukanlah mengeluarkan mereka dari Islam, walaupun yang terakhir ini merupakan keberhasilan yang paling gemilang. Tapi lebih pada usaha bagaimana menjauhkan mereka dari Islam..jadikanlah mereka sebagai orang Islam yang tidak kenal agamanya sendiri, orang Islam yang gemar berfoya-foya, suka dengan kemaksiatan, hidup semata-mata untuk cari harta dan jabatan..jika umat Islam sudah menjadi seperti ini, maka misi kalian sudah berhasil..laksanakan dan tunaikan misi kalian ini dengan penuh kesedaran - ucapan di Persidangan Yahudi di Basle, Switzerland : 1897.



William Ewart Gladstone ( 1809 - 1898 ) - mantan PM Britain zaman Queen Victoria "selagi mereka ( umat Islam ) berpegang dengan kitab ini, selama itulah mereka bangkit dan kita tidak dapat menundukkan mereka. Oleh itu pisahkan mereka dari Kitab ini". - ( ucapan beliau sambil mengangkat Al-Qur'an dalam Parlimen Britain ketika membincangkan penentangan umat Islam terhadap penjajahan )



p/s:segala yang baik itu datangnyer dari ALLAH dan yang buruk itu dari kesalahan diri ana sendiri..syukran..nasihat ini kutujukan dahulu pada diriku ini..
al-alifat..
post ini ku culik dr sahabatku..
www.brofat.blogspot.com

2 comments:

  1. asslamualaikum.... nice post..dari mane dapat artikel nie??? n satu perubahan yg bagus... BIru je blog nie... :-)

    ReplyDelete
  2. waalaikumussalam..amik dr kawan ..tgk cam patut je letak kat blog..tu copy....aah..blog nie dah pakai make up ..jadi lawa hee..lama blja dgn tok guru nak make up blog nie..biru kan tenang..

    ReplyDelete

suaramu amat ku hargai